Na vsebino

Dan za spremembe – povezujmo skupnost

Jutri se bo odvila že 9. vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe, ki jo organizira Slovenska filantropija.

S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI želijo spodbuditi medsebojno povezovanje skupnosti, prostovoljcev z ljudmi, ki potrebujejo pomoč. Prostovoljske akcije bodo potekale v 75 krajih po vsej državi, aktivnih bo več kot 500 organizacij in več kot 11500 prostovoljcev.

Simbol dneva, rumena oziroma zlata ribica, predstavlja vse tiste, ki se ne prepuščajo toku, ampak »plavajo v pravo smer« in prinašajo v družbo pozitivne spremembe.

V okviru akcije smo na Srednji šoli Črnomelj organizirali Teden prostovoljstva, ki je potekal od 19. do 23. marca 2018. Triinštirideset dijakov je opravljalo prostovoljno delo v različnih ustanovah: v Domu starejših občanov Črnomelj in Metlika, v Vrtcu Loka, v osnovnih šolah Loka, Mirana Jarca, Semič, Stari trg in Vinica, v Varstveno delovnem centru Črnomelj, na OŠ Milke Šobar – Nataše in v Belokranjski veterinarski službi. Z aktivnim vključevanjem v prostovoljske akcije so spoznavali prostovoljstvo, razvijali občutek pripadnosti skupnosti, se preizkušali kot aktivni državljani in ozaveščali, kaj pomeni skupnost.

Dan za spremembe je priložnost za sodelovanje in povezovanje, saj si vsi želimo živeti v prijazni in povezani skupnosti, kjer lahko dobimo podporo, kadar jo potrebujemo, in kjer lahko tudi sami ustvarjalno prispevamo.

Vir: SŠ Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj