Na vsebino

Delavnica nege in varstva gozdov v gozdnem revirju Metlika

V gozdnem revirju Metlika, natančneje v Svržakih na kmetiji Andreja Dragovana, je 10. maja potekala delavnica in prikaz nege mladega gozda in varstva gozdov. Delavnica je bila organizirana s strani Zavoda za gozdove Slovenije, Območne enote Novo mesto, Krajevne enote Semič-Metlika. Delavnico je vodil revirni gozdar Gregor Žunič, v pomoč pa mu je bil Uroš Vranešič, vodja Krajevne enote Semič-Metlika. Delavnice so se udeležili člani Društva lastnikov gozdov Metlika in ostali zainteresirani lastniki gozdov.

Na delavnici je bilo prikazano zgledno urejeno sečišče po končnem poseku odraslega hrastovega gozda, po katerem je ostalo zelo lepo ohranjeno mladje ali laično povedano - zelo veliko mladih dreves. Ta mlada drevesa bodo v prihodnosti zrasla v kvalitetna in mogočna drevesa. Obnovljeno je bilo znanje iz nege in varstva mladega gozda in sicer vse od razvojne faze mladja, gošče, letvenjaka do drogovnjaka ali laično povedano, vse od vznika semena pa nekje do 30 centimetrov prsnega premera dreves. Hkrati so bile predstavljene tudi nove bolezni in škodljivci gozdnega drevja in nova dognanja v gozdarstvu tako v Sloveniji kot tudi širše po svetu.

Vir: Zavod za gozdove Slovenije, OE Novo mesto, KE Semič-Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj