Na vsebino

V požaru za 15 tisočakov škode; mladoletniku zasegli neregistriran avto

Ostrešje hiše je po ugotovitvah policistov zagorelo zaradi udara strele. Foto: A.R.
Ostrešje hiše je po ugotovitvah policistov zagorelo zaradi udara strele. Foto: A.R.

S Policijske uprave Novo mesto danes med drugim poročajo o požaru stanovanje hiše, do katerega je v sredo popoldne prišlo na območju Gornje Pake. Požar so gasilci omejili in pogasili. Zgorelo je ostrešje hiše in lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 15.000 evrov. Po prvih ugotovitvah policistov, ki so opravili ogled požarišča, je bil vzrok za nastanek požara udar strele. Okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Mladoletniku zasegli avto

Med kontrolo prometa v kraju Dole pri Metliki so policisti v sredo okoli 19. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem je bila nameščena registrska tablica, ki pripada drugemu vozilu. Avtomobil je bil tehnično neizpraven, z neustreznimi pnevmatikami, v njem pa ni bilo predpisane opreme. Mladoletnika so predali uslužbencem pristojnega centra za socialno delo, avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so v preteklih dveh dneh na območju Žuničev in Gorenjcev izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, štiri državljane Sirije in tri državljane Maroka, na območju Metlike pa državljana Tunizije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj