Na vsebino

Dihamo z naravo tudi v Črnomlju in Metliki

Po zimskem premoru bomo v Društvu šola zdravja spet organizirali vodeno brezplačno vadbo Dihamo z naravo. Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 26 različnih lokacijah po Sloveniji.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ki telo spodbudi v gibanje. Kratki umiritvi sledijo različne tehnike sproščujočih vaj - dihalne tehnike za spodbujanje vitalnosti, vaje za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se konča s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj vsakič vodi usposobljena oseba in jih izvaja v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom.

Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo, ki bo od marca dalje potekala tudi v Črnomlju in Metliki.

  • ČRNOMELJ: Vadba s skupino »Češnja« - vsak torek, ob 17.30 uri. Zbor skupine je na parkirišču Majer.
  • METLIKA: Vadba s skupino »Breza« - vsak četrtek, ob 17.30 uri. Zbor skupine je v parku pred gradom.
  • METLIKA – PODZEMELJ: Vadba s skupino »Dren« - vsak ponedeljek, ob 17. uri. Zbor skupine bo v kampu Podzemelj.

Več informacij se nahaja tudi na spletni strani ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na mail: [email protected].

Veselimo se srečanja in »dihanja« z vami v objemu narave!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj