Na vsebino

Dom starejših občanov Črnomelj ob jubileju s prenovljenimi prostori

V Domu starejših občanov v Črnomlju so danes ob 35-letnici njegovega delovanja odprli prenovljene prostore štirih nadstropij trakta A. Za naložbo, ki je tekla zadnjih osem let, so iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in od države v zadnjem letu dobili skupaj 1,3 milijona evrov, celotna naložba bo stala približno 1,6 milijona evrov.

V vseh osmih letih so sicer za prenovo odšteli skupaj približno štiri milijone evrov, pri čemer so sami pokrili približno 2,7 milijona naložbenih stroškov, je navedla direktorica črnomaljskega Doma starejših občanov Valerija Lekić Poljšak.

Po zadnjih prenovitvenih delih in ob svoji 35-letnici je dom tako v celoti prenovljen. Z naložbo so pridobili 32 sob za skupno 56 stanovalcev, od tega 8 enoposteljnih in 24 dvoposteljnih. Vse sobe imajo lastne sanitarije. Poleg tega so uredili tudi štiri skupne prostore za bivanje in delo s stanovalci. S svojim denarjem so še lani v celoti prenovili pralnico, je še dodala Valerija Lekić Poljšak.

Prenovljene arhitekturne prvine stanovalcem omogočajo kakovostno, prijazno in varnejše bivanje. S prenovo so za zaposlene v domu uredili tudi varno delovno okolje.

S svojim denarjem so še lani v celoti prenovili pralnico. Prenovili so tudi vse tamkajšnje napeljave in ta delovni prostor preuredili skladno z novo postavitvijo popolnoma nove in sodobne delovne opreme. Črnomaljski dom starejših ima zdaj najsodobnejšo pralnico, ob 35-letnici delovanja doma pa so izdali še priložnostni zbornik.

V Domu starejših občanov Črnomelj imajo zdaj na voljo 160 mest, kar po veljavnih normativih zadošča za občino Črnomelj, če k temu normativu prištejemo še semiško občino, pa domu manjka kapacitet. Zato bodo po besedah Lekić Poljšakove že aprila na razpis prijavili nov projekt za izgradnjo dodatne stanovanjske enote, ki bi imela 24 mest in bi bila z glavno stavbo povezana s podzemnim hodnikom. V primeru uspešne prijave na razpis, bi to enoto lahko zgradili leta 2026.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj