Na vsebino

DRUGI DAN 2. FESTIVALA KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA V BELI KRAJINI

Drugi dan festivala se je pričel na Vinici, v Spominski hiši Otona Župančiča, ob 10. uri dopoldne. Predstave so bile namenjene OŠ Vinica in varovancem VDC Črnomelj, ter VDC enoti Vinica.

Ogledali so si deset predstav v izvedbi kamišibajkarjev iz OŠ Loka, Podružnična šola Griblje, Ljubljane, Novega mesta in Črnomlja. Tisti, ki so s tem delom zaključili svoje sodelovanje na festivalu, so v Spominski hiši Otona Župančiča dobili tudi priznanja, podelila jih je direktorica Knjižnice Črnomelj.

Slovenskim kamišibajkarjem se je pridružil tudi kolega Jovo iz Srbije, natančneje iz kraja Vršac. Jovo je nastopil oba dneva, v Semiču in na Vinici. S srbskim gostom smo festival dvignili na mednarodni nivo.

Nato je ob 17. uri v Cerkvici Sv. Duha potekal drugi del. Izvedli so osem predstav za črnomaljske otroke. Kamišibajkarji v tem sklopu so prišli iz Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Logatca. Tukaj je zbrane nagovorila gospa Helena Vukšinič, vodja JSKD OI Črnomelj, ter tistim, ki niso nastopali v večernem programu, ob koncu podelila tudi priznanja.

Festival se je slovesno zaključil s Kamišibaj večerom za odrasle v Knjižnici Črnomelj, ki se je pričel ob 20. uri. Nekaj besed ob zaključku sta spregovorila podžupan Občine Črnomelj, gospod Štefan Misja, in direktorica Knjižnice Črnomelj, gospa Anja Panjan Trgovčić. Obiskovalce so mojstri kamišibaja razvajali z devetimi predstavami. V zadnjem sklopu so nastopili kamišibajkarji iz Novega mesta, Ljubljane, Krke na Dolenjskem, Maribora in iz Črnomlja.

Spodaj si lahko ogledate nekaj foto-utrinkov, daljši povzetek celotnega dogajanja pa bo objavljen v prihodnjih dneh.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj