Na vsebino

Klubska trgatev na Vinomerju

Včeraj je na vinorodni legi na Vinomerju potekala tradicionalna trgatev Kluba prijateljev metliške črnine. Okrog 45 članov kluba je v treh urah potrgalo nekaj manj kot šest ton modre frankinje. Vreme je bilo trgačem naklonjeno, vino dobro ohlajeno, jedače na pretek, za veselo vzdušje pa je poskrbel harmonikar Miha Pezdirec.

Klub prijateljev metliške črnine je bil ustanovljen marca 2004 in šteje okrog 600 članov. Člani Kluba se srečujejo vsaj trikrat letno. V maju organizirajo srečanje s strokovnim predavanjem in degustacijo vin na Vinski vigredi. Jeseni vsakokrat v eni izmed belokranjskih občin in vsakič pri drugem vinarju opravijo trgatev grozdja, na martinovo pa krstijo vino iz trgatve. Prvi torek po martinovem je skupščina kluba, ki se je udeležijo številni člani iz slovenskega gospodarskega, estradnega, novinarskega in političnega življenja. Klub aktivno deluje na območju Bele krajine in sodeluje z društvi vinogradnikov, posameznimi vinarji, sorodnimi organzacijami ter s Kraljico metliške črnine.

Vir: Vinska klet Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj