Na vsebino

Državni sekretar na delovnem obisku na OŠ Loka Črnomelj

Po večletnih naporih z različnimi političnimi opcijami se je končno pokazala »zelena luč« za financiranje in odobritev gradnje naše šole.

Pred izdanim sklepom za financiranje v načrtih razvojnih programov za uvrstitev gradnje OŠ Loka Črnomelj je v sredo našo šolo obiskal Marjan Dolinšek, državni sekretar za področje izobraževanja in športa v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.

Na delovnem srečanju je državni sekretar zagotovil, da je za podpis sklepa o financiranju vse urejeno. Ravnateljica Damjana Vraničar se mu je zahvalila za pomoč pri zelo zahtevnih pogajanjih z vsemi vpletenimi deležniki za pridobitev sredstev. Delovnega srečanja se je udeležil župan Andrej Kavšek, direktorica občinska uprave Daniela Nedič Orešič in vodja oddelka za družbene dejavnosti v Občini Črnomelj.

Investicijska vrednost projekta je nekaj več kot 12,1 milijona evrov (z DDV). Od tega bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 6.950.000 €.

Občina Črnomelj mora sedaj izpeljati vse postopke in izvedbo gradnje naše šole.

Za nas je to novica desetletja, zato se veselim skupaj z zaposlenimi, učenci in s starši.

Vir: OŠ Loka Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj