Na vsebino

Držite se napotkov: ostanite doma, ne družite se!

Pristojni opozarjajo – koronavirus je zelo nalezljiv in se širi z neverjetno hitrostjo, zato je nujno potrebno da se res vsi strikto držimo navodil. Odmeva tudi poziv sekcije za primarno pediatrijo vsem staršem, da je v trenutni situaciji najpomembneje, da so otroci in mladostniki za nekaj tednov izključeni ne samo iz vrtcev, šol in fakultet ampak tudi iz vseh oblik druženja ali skupinskih športnih in drugih aktivnosti. Zato odsvetujejo vsa druženja otrok v zaprtih prostorih, igranje na skupnih igralih ali obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Družine naj se zadržujejo doma ali zunaj na prostem, vendar brez druženja z drugimi.

Vseeno so se številni danes odločili, da dan izkoristijo za druženje in aktivnosti kot so nakupovanje, skupinsko pitje kave (in drugih pijač), skupinske aktivnosti v športnih parkih na prostem, celo v fitnesih, ki - sodeč po številnih objavah na družbenih omrežjih - marsikje ostajajo odprti. Pa čeprav so tudi to "kraji za druženje", kjer se naenkrat znajde veliko ljudi. So pa v enem od takšnih centrov ob objavi še zapisali, da so na voljo razkužila, z njimi pa je treba "ravnati gospodarno". Presenetljivo in zaskrbljujoče nabito polne so danes tudi številne trgovine, zato se nadaljujejo pozivi k omejitvam na tem področju.

Pristojni so sicer pretekle dni že napovedovali, da bodo ukrepe še zaostrovali - do katere meje pa je odvisno tudi od tega - ali bodo ljudje napotke spoštovali. Veljajo pa za vse starostne skupine - torej tudi za najstnike, predvsem slednje je bilo namreč mogoče predvsem v prestolnici opaziti na številnih mestih.

Kako hitro se virus širi pa lahko preverite na povezavi TUKAJ.

Vir: 24ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj