Na vsebino

Drzna tatvina v Metliki

Včeraj okoli devete ure sta se do stanovanjske hiše v Metliki, kjer prebiva starejša stanovalka, z osebnim avtomobilom pripeljala dva moška. S pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, sta vstopila v hišo. Eden jo je s pogovorom zamotil, drugi pa je preiskal prostore in ukradel okoli 400 evrov. Oškodovanka je šele po njunem odhodu ugotovila, da je bila žrtev tatov. Policisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljencev.

Policisti ob tem svetujejo previdnost ob obiskih neznancev. Opažajo, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši, tatvine pa storilci izvršujejo v dopoldanskem času. Žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je žrtev zvabiti iz hiše in preusmeriti njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo ter opravijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

»Občanom svetujemo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, ko hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113,« so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj