Na vsebino

Ekipa DPM Metlika na jubilejnem kvizu Mladi in kmetijstvo

Foto: @zbornicaKGZS
Foto: @zbornicaKGZS

V Žužemberku je po dveletnem premoru v soboto potekal jubilejni 50. kviz Mladi in kmetijstvo, na katerem je sodelovalo 11 ekip društev podeželske mladine, ki so zmagale na predhodnih občinskih in regijskih tekmovanjih. Belokranjsko regijo je na kvizu zastopala ekipa Društva podeželske mladine Metlika v sestavi Kaja Kočevar, Kaja Kralj in Klemen Starešinič ter osvojila sedmo mesto. Zmaga je pripadla ekipi Društva kranjske in tržiške podeželske mladine.

Prireditev vsako leto organizirata Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) v sodelovanju z društvom, ki je preteklo leto zmagalo na kvizu. Ker so lani zmagali mladi iz DPM Suha krajina, je tokratno tekmovanje potekalo v Žužemberku. Podporo tekmovanju operativno in strokovno daje Javna služba kmetijskega svetovanja pri KGZS, pri zaključnem dogodku pa so iz zborničnega sistema ključni kmetijski svetovalci in sodelavci območnega kmetijsko gozdarskega zavoda. Letos je bil to KGZS – Zavod Novo mesto, v imenu katerega je spregovoril njegov direktor Damijan Vrtin ter izpostavil, da lahko mladi s podeželja z znanjem, prodornimi idejami, sodobnimi tehnologijami in aktivnim sodelovanjem odločilno soustvarjajo uspešno prihodnost slovenskega kmetijstva, s pridelavo hrane na prvem mestu. Pri tem pa nujno potrebujejo močno podporo s strani kmetijskega ministrstva ter vseh drugih ustanov in organizacij, ki delujejo v kmetijstvu.

Teme letošnjega kviza so bile kmetijstvo in Natura 2000, semenarstvo, krškopoljski prašiči ter mladina 2020. V sklopu dogodka so pripravili tudi različne kulturne, izobraževalne in predstavitvene aktivnosti.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj