Na vsebino

Eko šola kot način življenja

OŠ Stari trg ob Kolpi v šolskem letu 2015/16 ostaja vključena v mednarodni projekt Eko šola kot način življenja. Zahvaljujemo se razumevanja s strani predstavnika krovne organizacije, ki je v tem šolskem letu zavodu omogočila donatorstvo/sponzorstvo pri kritju letne pristojbine.

S podpisom Eko listine leta 2003 smo se zavezali za okoljsko delovanje v vseh letih sodelovanja. Nadaljevali bomo z dolgoročnimi cilji kot so vzgoja za kakovostno življenje, pozitiven odnos do okolja, interdisciplinarni pristopi k vzgojno-izobraževalnemu delu, sodelovanje s starši in lokalno skupnostjo, navajanje učencev na kulturno obnašanje, uresničevanje splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja, vpliv na ekološko osveščenost, navajanje učencev na odgovorno ravnanje z energetskimi viri in surovinami ter skrb za urejenost šole in šolske okolice.

Za svoje lanskoletno delo in dosežke smo potrdili eko zastavo in s tem dokazali, da smo dosegali najvišje standarde v upravljanju z okoljem, skladno z evropskimi standardi upravljanja z okoljem. Vsako leto je treba zastavo potrditi in tudi v letošnjem šolskem letu se bomo prizadevali za to. V šolskem letu 2015/16 bo 6 učiteljev – mentorjev izvajalo 17 projektov.

Veliko uspeha ob uresničevanju ciljev eko šole in Eko pozdrav!

Priponke

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
63
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj