Na vsebino

FOTO: Belokranjski gasilci na poti proti Krasu

Na Kras, kjer je trenutno aktivnih več kot 550 gasilcev iz vse Slovenije, se je danes odpravil tudi konvoj gasilskih vozil iz belokranjske regije. Požar, ki se je medtem na Krasu z italijanske razširil na slovensko stran in ogroža tamkajšnje vasi, bo tako pomagalo gasiti 119 belokranjskih gasilcev.

Samo iz Gasilske zveze Črnomelj je bilo na gašenje požara napotenih 18 vozil s 60-imi gasilci, ki so se nekaj pred 16. uro izpred gasilskega doma v Črnomlju odpravili proti Jugorju, kjer so se združili s kolegi iz metliške in semiške gasilske zveze. Organiziran belokranjski konvoj 32-ih vozil se je nato podal proti Šempetru pri Gorici. Od tam bodo napoteni na nočno izmeno, kjer se bodo pridružili domačinom in lokalnim organizacijam, ki dobro poznajo teren in so gasilcem zato lahko v pomoč.

Gašenje, tudi na italijanski strani, vodi Kraška gasilska zveza. Požare poleg številnih gasilcev na terenu, iz zraka gasijo dve italijanski letali za gašenje, trije helikopterji Slovenske vojske in dva italijanska helikopterja. Aktivirane so vse sile za zaščito in reševanje na celotnem območju.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj