Na vsebino

Glasbeno dopoldne v metliškem vrtcu

Špela, Katja in Matej so aktivni tudi v času svojih počitnic. Trije mladi glasbeniki so se odzvali na naše povabilo in danes s svojim obiskom popestrili naš dopoldan.

Katja je otrokom zaigrala na dva instrumenta: brač in bisernico, Špela na violino in Matej na diatonično harmoniko.

Naši trije gosti so povedali, da radi igrajo na svoje instrumente, vendar je potrebno v učenje vložiti tudi veliko truda.

Mladim glasbenikom se zahvaljujemo, da so bili pripravljeni današnji dopoldan preživeti z nami. Svoje veselje do glasbe verjetno ne bi delili z nami, če glasba in igranje ne bi postala pomemben del njihovega življenja. Ta teden so namreč počitnice!

Ali veste, da učenje igranja inštrumenta lahko pomaga uglasiti otroško uho in jim pridobiti sposobnosti, ki so potrebne za izobraževanje in socialne interakcije. Učenje glasbe pri otrocih dokazano izboljša učne sposobnosti v šoli, koordinacijske in motorične sposobnosti, oblikuje socialne veščine, izpili disciplino in potrpežljivost, dviguje samozavest in nenazadnje preko spoznavanja inštrumentov seznani otroke z domačo in tujimi kulturami. Glasba torej posredno pomeni učenje vrednot.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj