Na vsebino

Golob o odstranitvi ograje ob južni meji

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ena bolj odmevnih predvolilnih obljub, ki naj bi jo takoj po sestavi nove vlade uresničil najverjetnejši mandatar Robert Golob, je bila odstranitev žice na južni meji. Golob je odstranjevanje ograje napovedal tudi v pogovoru za TV Slovenija. »Najprej moramo vlado formirati, ker vlada je tista, ki je žico postavila, in vlada jo bo morala odstraniti. Računam, da bi se k temu čez poletje lahko pristopilo, ampak včasih so postopki tudi daljši od tega, kar si mi želimo. Vseeno sem optimist, da bo to eden od prvih konkretnih primerov, v katere se bomo zagnali čez poletje,« je odgovoril na vprašanje o tem, na kakšen način si predstavlja odstranjevanje ograje ob meji.

Golob se je že pred volitvami zavzel za odstranitev ograje na meji s sosednjo Hrvaško, saj se je po njegovem mnenju izkazala za neučinkovito in ni prispevala k zajezitvi begunskih tokov. »Zagotovo ne bom angažiral prijateljskih podjetij za to, da bodo dobila posel pri podiranju ograje. Ograja bo umaknjena, o tem sem prepričan, saj nima nobene funkcije več. Pri zajezitvi begunskih in migrantskih tokov ni pomagala,« je povedal v začetku marca.

V pogovoru za TV Slovenija je še dejal, da bi utegnil vlado sestaviti že na začetku junija. Med tri ključne prve ukrepe nove vlade pa je navedel sprejem zakonov, ki jih pripravlja civilna družba vključno z neodvisnostjo RTV-ja in medijev, priprave na jesen z vidika covida ter vzpostavitev ukrepov za blažitev energetske draginje, ki se po njegovih besedah prav tako obeta jeseni.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj