Na vsebino

Hrvaška na rdeči seznam

Hrvaška bo danes uvrščena na rdeči seznam. Vse, ki bodo od petka odšli dopustovat na Hrvaško, čaka ob vrnitvi 14-dnevna karantena. Tisti, ki so že tam, se bodo lahko vrnili domov brez karantene do konca tedna, po potrebi tudi v ponedeljek.

"Zdaj ni več kakšne velike manevrske možnosti, uvedena bo karantena za vse, ki se vračajo iz Hrvaške. Hkrati pa bo vlada poskrbela za to, da bo časa za vrnitev dovolj, da se izognemo morebitni veliki gneči na meji," je v pogovoru za Prvi dnevnik Televizije Slovenija dejal vladni govorec Jelko Kacin.

"V tem trenutku še ne moremo biti konkretni, do konca tedna bo čas za vrnitev, morda tudi še kaj več," je pojasnil, da bo to odvisno tudi od številk, ki bodo zagotovo vplivale tudi na število Slovencev, ki se bodo odločali za vrnitev.

Včerajšnji dopoldanski posvet vlade s strokovnjaki na Brdu pri Kranju je namreč potekal v senci "dramatičnega dogajanja na Hrvaškem", saj se je tam število pozitivnih močno povečalo – danes po Kacinovih besedah pričakujejo rekordno število. V Slovenijo je bilo sicer iz Hrvaške posredno ali neposredno vnesenih 23 od 37 v torek potrjenih okužb z novim koronavirusom.

"Hrvaška se bo sama uvrstila na rdeči seznam. Ali bo to danes ali jutri – govorim o številkah, ki jo bodo tja uvrstile, – je v tem trenutku manj pomembno," je poudaril. Dejal je, da število okuženih vse bolj raste očitno v vseh županijah, zato je ponovil, da so na mestu ocene, da se je morda na Hrvaškem že pred dnevi začel tretji, veliko močnejši val.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj