Na vsebino

Hrvaški in slovenski gasilci na skupnem usposabljanju

Projekt pod imenom Skupna čezmejna operativna ekipa zaščite in reševanja HITRO SLO.HR445 je v zaključni fazi.

Projekt v katerem sodelujeta "Vatrogasna zajednica grada Duge Rese" s Hrvaške in Gasilska zveza Črnomelj je imel včeraj še eno od skupnih usposabljanj. Gre za usposabljanje reševanja iz poplav, ki traja štiri dni, sodeluje pa 16 gasilcev, osem hrvaških in osem slovenskih.

Kot je povedal poveljnik VZG Duge Rese Boris Škrtić bi morali izobraževanje izvesti že veliko prej, vendar je korona načrtovane aktivnosti preložila.

V načrtu sta še dve vaji in sicer reševanje na vodi, ki je vezana na tokratno usposabljanje in pa vaja reševanja iz ruševin, katere usposabljanje so že opravili.

Jože Vrščaj, poveljnik Gasilske zveze Črnomelj je povedal, da je ta projekt nadgradnja sodelovanja in prijateljstva, katerega z gasilci iz Duge Rese negujejo že štirideset let. Usposabljanja reševanja pri poplavah so nova in koristna znanja, ki bodo prišla prav tudi slovenskim gasilcem.

Vir: Prvi Karlovački

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj