Na vsebino

Izlet črnomaljskih planincev na Lisco

17. junija 2023 smo izvedli izlet, ki je bil planiran 22. maja, na Lisco (926 m) namenjen mladim planincem. Ker je bilo premalo prijavljenih za prevoz z avtobusom, smo se odpeljali s štirimi avtomobili. Zanimivo je, da smo vozile same planinke.

Pripeljali smo se do Sevnice, natančneje do vinske kleti Mastnak, od koder smo krenili navkreber proti cilju, a kaj kmalu smo naleteli na gobe, borovnice in kasneje še na jagode. Za vse troje smo si vzeli čas in uživali v zdravih živilih. V vasi Cerje smo pomalicali in se izobraževali o Lisci s pomočjo panojev. Skupaj smo se vzpenjali po Pastirčkovi poti, nato se je pet planincev odločilo povzpeti po plezalni poti. V Tončkovem domu smo si privoščili kosilo in pijačo ter po krepkem počitku nadaljevali pot na vrh mimo meterološke radarske postaje in občudovali razglede na Posavsko-Zasavsko hribovje, Gorjance, Mirno goro, Gače, Rog, Snežnik, Julijske Alpe, Karavanke, Kamniške Alpe. Po skupnem fotografiranju smo se spuščali po travniku in uživali v vonju travniških rastlin. Mladi planinci so nabrali nekaj rož za svoje mamice. Sestopili smo po poti mimo cerkve sv. Jošta do Podgorice in naprej do izhodišča. Tudi pri sestopu smo nabirali gobe, borovnice.

Vreme je bilo ugodno, ni bilo prevroče, kar je tudi prispevalo k dobremu vzdušju. Devetnajst planincev je uspešno zaključilo izlet v uživaški turi in prijetno izkoriščenem dnevu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj