Na vsebino

Izobraževanje članic Šole zdravja v Metliki

Po jutranji telovadbi na Pugartu, smo se članice DŠZ Metlika napotile v kulturni dom Metlika. Prišle so še članice DŠZ Suhor,Gradac in Podzemelj. Tu smo danes, ob 8.00 uri poslušale predavanje, UPRABA DEFIBRILATORJA in metode oživljanja. Teoretični in praktični del je izvajal Toni Štubljar, reševalec v ZD Metlika, usposobljen za poučevanje na terenu.

V DŠZ namreč skrbimo za zdrav življenski slog. Akutni koronarni sindrom predstavlja glavni vzrok za umiranje bolnikov s srčno boleznijo in nevarnost za nenadni srčni zastoj.

V občini Metlika je v uporabi 8 defibrilatorjev, ki so dostopni na javnih mestih. Čim bolj množično in razpršeno bo znanje o temeljnih postopkih oživljanja,tem večja je možnost, da bomo s svojim znanjem pomagali rešiti življenje.

Poslušalke so zavzeto spremljale predavanje in nato v predverju kulturnaga doma tudi praktično preizkusile metode oživljanja in praktično uporabo defibrilatorja. Mnoga vprašanja, ki so jih zastavljala predavatelju, še kako kažejo na to, kako jih je vse skupaj zanimalo.

Pomembno je hitro in pravilno ukrepanje, kajti od tega je odvisno preživetje osebe s srčnim zastojem.

Izobraževanje bomo ponovili vsaj dvakrat letno.

Vir: Šola Zdravja Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj