Na vsebino

Belokranjski zasedbi izvrstni na festivalu tamburašev Slovenije

Tamburaški orkester Glasbene šole Črnomelj, umetniški vodja Anton Grahek.
Tamburaški orkester Glasbene šole Črnomelj, umetniški vodja Anton Grahek.

V Kulturnem centru Semič je v nedeljo potekal že 42. Festival tamburašev in mandolinistov Slovenije, na katerem se je predstavilo šest društvenih slovenskih tamburaških skupin in gostje s Hrvaškega.

S svojim talentom in kakovostno izvedbo skladb so obiskovalce navdušili Tamburaški orkester Glasbene šole Črnomelj pod vodstvom Antona Grahka, Viniški tamburaši pod umetniškim vodstvom Mojce Mravinec, Tamburaški orkester KUD Oton Župančič Artiče, Tamburaški orkester KUD Majšperk, Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno, Tamburaški orkester Glasbenega društva Tamburjaši in Tamburaško društvo Dore Pajčevića.

Obe belokranjski tamburaški zasedbi sta se na tekmovanju izvrstno odrezali. Tamburaški orkester Glasbene šole Črnomelj je v kategoriji mladinskih tamburaških orkestrov prejel 94,33 odstotka točk in zlato plaketo s pohvalo. Viniški tamburaši pa so v kategoriji tamburaških skupin prejeli 89,33 odstotka točk in zlato plaketo.

Poleg tega je strokovna žirija v sestavi tamburaš mag. Damir Zajec, dirigentka in skladateljica Helena Vidic Lesjak ter dirigent in skladatelj Gregor Zagorc podelila še posebna priznanja. Priznanje za najboljšo solistko je prejela solistka na bisernici, Mateja Lavrenčič, za izvedbo skladbe "Meditacija" skladatelja Jules Masseneta v priredbi mag. Vlaste Lokar Lavrenčič ob spremljavi Tamburaškega orkestra glasbenega društva Tamburjaši. Priznanje za najboljšo obvezno skladbo je prejel Tamburaški orkester glasbenega društva Tamburjaši, nagrado za najboljšo izbiro programa prejel Tamburaški orkester Šmartno, posebno priznanje za najboljšega dirigenta pa Karim Zajec.

Zbrane je nagovoril direktor JSKD Damjan Damjanovič, program pa je povezovala Petra Majdič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj