Na vsebino

Jamski človek za uvod v semiški festival

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

V semiškem trškem jedru so sinoči z monokomedijo Siti teatra Jamski človek odprli festival Zaključek poletja na sem'škem placu, ki prinaša pestro tridnevno dogajanje za vse generacije in s katerim bodo sklenili letošnje poletne prireditve. Dogajanje so v Vinoteki Semič popestrili z večerom rumenih muškatov ob glasbeni spremljavi Tine Kocjan in Marka Simčiča.

Monokomedija Roba Beckerja v režiji Nataše Barbare Gračner in izvedbi Uroša Fürsta, ki je bila premierno uprizorjena leta 2002, je s 750 ponovitvami zagotovo največja gledališka uspešnica za odrasle v Sloveniji. Nasmejala je že več kot desetino Slovencev, sinoči tudi številno občinstvo v Semiču, in postala največkrat odigrana gledališka predstava pri nas. V gledališče že dve desetletji privablja nove in nove generacije gledalcev, ki jim vedno znova pokaže, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav nič smešni.

Današnje živahno dogajanje se v semiškem trškem jedru prične ob 15. uri s kulinarčnim razvajanjem, delavnicami in gledališkimi igrami za otroke ter ostalim spremljajočim programom. Večerno dogajanje bodo s koncertom popestrili Klapa Šufit, slovenski folksterji Čadahuči trio in skupina Samorog.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj