Na vsebino

Jutri bo sprva oblačno in deževno

Ponoči bo oblačno z občasnimi padavinami. Ob morju bo pihal jugo, v severovzhodni Sloveniji pa bo prehodno zapihal severni veter, ki bo do jutra večinoma ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih krajih od 1 do 4, drugod od 6 do 10 stopinj.

Jutri bo sprva oblačno in deževno, sredi dneva in popoldne pa bo dež oslabel in predvsem v vzhodni polovici Slovenije prehodno tudi ponehal. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo zvečer okrepil, drugod bo znova zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 11 do 17 °C.

V soboto zjutraj in dopoldne bo oblačno s padavinami, lahko tudi zagrmi. Popoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale, oblaki se bodo trgali. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe.

V ponedeljek bo povečini sončno in suho vreme, ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje na območju Alp in bo v noči na petek prešla Slovenijo. Od jugozahoda priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Vir: ARSO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj