Na vsebino

Kaj imajo skupnega raca, krokodil in materinska ljubezen?

Januarska srečanja knjižnih moljčkov so potekala ob četrtkih v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici.

Družili smo se s čudovito pravljico Modra raca, korejske avtorice Lilie. To je zgodba o raci, ki posvoji zapuščenega krokodilčka. Kopa ga, skrbi zanj in ga nauči plavati. Vzljubi ga in vzgoji. Postane njegova mama, tako ponosna, ko zraste v krepkega krokodila. A pride dan, ko staro raco začne zapuščati spomin.

Zgodba nam je na zanimiv in razumljiv način predstavila dve življenjski temi: posvojitev in staranje. Izkoristili smo čudovito priložnost za pogovor z otroki o materinski ljubezni, toplini v družini ter o posvojitvi. Pogovarjali smo se o ljubezni, ki jo do svojih mladičev gojijo živali, skupaj smo zapeli pesem Mi se imamo radi. V Spominski hiši Otona Župančiča je bilo še posebej lepo, saj nas je na kitari spremljala Klaudija Jaketič.

V nadaljevanju so knjižni moljčki uživali v ustvarjalnici, ko so iz papirja izdelali modre račke. Te jih bodo še dolgo spominjale na to, da prave ljubezni nič ne ustavi.

Vir: Knjižnica Čronmelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj