Na vsebino

Kako je v ponedeljek z delom zdravstvenih domov in lekarn?

V ponedeljek, 14. avgusta, bo dela prost dan solidarnosti. Iz Zdravstvenega doma Črnomelj obveščajo, da bodo na ta dan delali po urniku – normalno kot vsak dan – nimajo prostega dneva.

V Zdravstvenem domu Metlika pa uporabnike zdravstvenih storitev obveščajo, da bodo 14. avgusta delovale ambulante družinske medicine in pediatrije za vse naročene paciente in nujno medicinsko pomoč. Preventivna dejavnost ne bo obratovala.

V Splošni bolnišnici Novo mesto specialističnih pregledov in operativnih posegov prav tako ne bodo odpovedovali.

Ministrstvo za zdravje je sicer vse javne zdravstvene zavode in koncesionarje v javni zdravstveni mreži pozvalo, naj za ponedeljek naročenih pacientov ne odjavljajo. “Delo organizirajte tako, da bo za ponedeljek naročene programe možno izvesti, pri čemer upoštevajte delovnopravno zakonodajo v zvezi z odreditvijo nadur in plačilom dodatkov na dan, ki je z zakonom določen kot dela prost dan,” so dodali. Tistim delavcem v zdravstvu, ki pa so utrpeli škodo v poplavah, pa naj se omogoči dela prot dan, še predlaga ministrstvo za zdravje.

Obe črnomaljski lekarni obveščata, da v ponedeljek delata do 14. ure. Enako velja za lekarno v Metliki, semiška pa bo zaprta. Dežurna lekarna v ponedeljek je lekarna pri Zdravstvenem domu Črnomelj.

Vir: ZD Črnomelj/ZD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj