Na vsebino

Knjižni moljčki v januarju 2019

Knjižni moljčki smo se tokrat družili s čudovito pravljico Oscarja Wilda z naslovom Sebični velikan. Imeli smo 6 srečanj za 6 skupin otrok.

V uvodu smo poslušali pesem Toneta Pavčka in nato nadaljevali s skupinsko igrico, v katerih smo skupaj ugotavljali, kaj je majhno in kaj veliko in iskali pomanjševalnice. Sledila je priredba pravljice na kamišibaj način.

Zgodba se loteva teme ljubezni, prijaznosti, nesebičnosti in tudi smrti. Govori o velikanu, ki se vrne z obiska pri prijatelju, nato zgrožen ugotovi, da se na njegovem čudovitem in cvetočem vrtu igrajo okoliški otroci. Velikan je besen, otroke spodi in da okrog gradu sezidati visok zid z železnimi vrati. Nato velikan z grozo v očeh lahko samo nemočno opazuje, kako se zima z njegova vrta noče in noče posloviti. Kaj bo moral storiti, da bo njegov vrt znova dobil barve? Na koncu ugotovi, da pravzaprav v deželo prinašajo pomlad otroci in jim dovoli, da se zopet igrajo v njegovem vrtu.

Po pravljici so otroci z voščenkami narisali vsak svoj čarobni vrt, starejši pa so krošnje dreves odtiskovali s pomočjo štampiljk iz krompirja in bele tempere.

Knjižničarke se veselo že pripravljamo na novo pravljico. V februarju se bomo družili s koroško pripovedko O miški, ki si je trebušček raztrgala. Knjižni moljčki pridno pripovedujejo pravljice in zbirajo nalepke. Imamo se lepo.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj