Na vsebino

Knjižni moljčki v januarju 2020

Družili smo se s pesmico o zimi in s pravljico o modrem plaščku.

V Knjižnici Črnomelj smo za knjižne moljčke v januarju izpeljali sedem srečanj. Ker je bilo to prvo srečanje v letu smo si voščili srečno in zdravo novo leto in slišali tudi dve zanimivi stari ljudski novoletni voščili. Skupaj smo zapeli zimske pesmice in si ogledali novo kamišibaj predstavo z naslovom Zima, narejeno po pesmici Darka Kočevarja ter se družili z židovsko pravljico Pravljica o modrem plaščku. Iz modrega plaščka, ki ga je mama zašila dečku, da ga ne bi zeblo, so pod njenimi pridnimi rokami nastajale nove in nove stvari: plašček je najprej predelala v modro jopico, nato v moder brezrokavnik, nato v modri metuljček in na koncu v modri gumb. Iz gumba pa je zašila prelepo pravljico o modrem plaščku. Zato so otroci v ustvarjalnici pobarvali svoj čarobni gumb, ki jim bo v tem letu prinesel še veliko novih pravljic in pesmic.

Kadar pride zima, dan je kratek skoraj da ga ni … tako se začne Darkova pesem in tako hitro so minila naša januarska pravljična srečanja. Imeli smo se zelo lepo povsod: v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in v spominski hiši Otona Župančiča v Vinici.

V Vinici je bilo tokrat zelo malo otrok, saj je bilo veliko otrok bolnih zaradi virusov, ki razhajajo sredi pretople zime. Želimo jim, da se čimprej pozdravijo in pridejo k nam na pravljična druženja.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj