Na vsebino

Knjižni moljčki v marcu 2022

V pomlad z belokranjskimi pravljicami in rožicami za mame

V Knjižnici Črnomelj smo v mesecu marcu (3., 10. in 17. marca) za vseh pet skupin knjižnih moljčkov pripravili pet pravljičnih srečanj. Zaradi statične prenove knjižnice so vsa srečanja potekala v zgornji avli Kulturnega centra Semič.

Pogovarjali smo se o prihajajoči pomladi, o prvih znanilcih pomladi, o Beli krajini, ki ima ime po belih brezah. Ob poslušanju pesmi Toneta Pavčka Zakaj so breze bele, smo izvedeli da so bile breze nekoč črne in da so šele po zaslugi porednih otrok postale bele. Prisluhnili smo belokranjski pravljici o zlobni mačehi in dobri pastorki, ki je sredi zime uspelo nabrati polno košarico jagod. V kamišibaj pravljici so smo se srečali z zvito lisico, ki je miški in ježku požrla ves sir. Skupaj smo zapeli pesmico Lisička je prav zvita zver in ob kamišibaju prisluhnili še podobni pesmici, ki izvira iz Cerkljanskega in ima naslov Lisička je 'na modra zver.

Za konec so otroci svojim mamicam izdelali rožice, saj v marcu praznujemo dva praznika posvečena ženskam in materam.

Veselimo se zaključka, ki bo 14. aprila 2022 v KC Semič, ko si bomo vsi skupaj ogledali lutkovno predstavo v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU iz Ljubljane z naslovom TO NI PIKA! Vsi knjižni moljčki, ki so doma skupaj s starši prebrali 5 pravljic, narisali risbice in prejeli 5 kronic, bodo na zaključku prejeli priznanje za NAJ-MOLJČKA.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj