Na vsebino

Knjižni moljčki v prazničnem decembru

V mesecu decembru smo se knjižni moljčki družili v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča na Vinici. Skupni naslov naših druženj je bil Ko dedek ne zna pripovedovati pravljic.

Dedek iz naše pravljice je smešno in čisto narobe pripovedoval pravljico o Rdeči kapici. Enkrat je bila rdeča, enkrat rumena, šla je v gozd kjer je srečala žirafo … knjižni moljčki so dedka, ki res ni znal pripovedovati pravljic, veselo popravljali. Nekoč pa je šel dedek v gozd na sprehod s svojim kužkom in izgubil modro rokavico. V njej so se zgodile imenitne reči, tako kot v ruski pravljici z naslovom Modra rokavička, seveda dedek o tem ni prav nič vedel.

Je pa imel rad mesec december in vse kar je povezano z njim. Rad je okrasil smrečico, obesil lučke in se rad družil, še posebej z otroki, in rad je prepeval pesmi. Še posebno ljuba mu je bila Darkova pesem Lučke nad mestom, ki je bila hkrati praznično voščilo knjižnim moljčkom, njihovim staršem, dedkom in babicam ter bratcem in sestricam.

Zaključili smo z ustvarjalno delavnico v kateri je vsak knjižni moljček naredil okrasek za našo smrečico na mladinskem oddelku in se posladkali s čokoladicami in mandarinami.

Imeli smo se res lepo in se veselimo novih druženj ob pravljicah.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj