Na vsebino

Konec tedna snežna pobočja odpirajo tudi Gače

Foto: Zvone Butala
Foto: Zvone Butala

Ljubitelji belih strmin se bodo ta konec tedna končno lahko spustili tudi po edinem belokranjsko-dolenjskem smučišču. V soboto bo svoja vrata namreč odprlo smučišče Gače. Urejena bo proga B, obratovali bosta sedežnica Gričice ter vlečnica Medo, če bodo uspeli zasnežiti vlečno pot, pa tudi vlečnica Gače1. Snežna odeja je na Gačah trenutno debela 40 cm. Za smučanje je potrebno izpolnjevati PCT-pogoj. Izjema so otroci, ki so mlajši od 12 let.

V nedeljo bo na Gačah potekal tudi World Snow Day. Na svetovnem dnevu snega na Gačah bodo gostili brezplačne tečaje smučanja za vse začetnike. Udeleženci bodo na predstavitvenem območju lahko tudi preizkusili najnovejšo opremo proizvajalcev. Potekala bo otroška tekma na smučeh in deskanju na snegu. Dobrodošle so vse starostne skupine do 16. leta starosti. Na koncu prireditve bodo priredili tudi zabavo z nagradami.

Na Gačah so pred pričetkom letošnje zimske sezone pregledali žičnice, sedežnico in delovne stroje, ki so v dobrem stanju. Snežni topovi, zasneževalni sistem in teptalniki so servisirani, zbiralni bazen pa poln tehnološke vode. Pripravljeni so tudi s kulinarično in drugo ponudbo.

Družbo Gače je sicer lanska zimska sezona finančno močno udarila, zaradi epidemije covida-19 pa so izgubili zimsko sezono, ki bi bila glede na razmere lahko ena boljših. Nekoliko jim bo sicer pomagala odobrena državna pomoč 44.000 evrov. Pomagale so jim tudi vse tri belokranjske občine in Mestna občina Novo mesto, ki so smučišču vsaka namenila po 15.000 evrov pomoči.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj