Na vsebino

Korona: V Beli krajini včeraj spet dvomestni

V torek so opravili 2104 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom, pri čemer je bilo potrjenih 73 okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako 3,5-odstoten in je višji kot dan pred tem, ko je znašal 2,8 odstotka.

V bolnišnicah je zaradi covida hospitaliziranih 52 ljudi, od tega deset na intenzivni negi. V torek je zaradi koronavirusne bolezni umrla ena oseba.

Povprečje zadnjih sedmih dni po podatkih sledilnika za covid-19 znaša 30,7, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev pa 20,2. Po ocenah NIJZ je trenutno v državi 427 aktivnih primerov okužbe.

V Beli krajini so včeraj potrdili 12 novih primerov okužbe, dan prej 6: Črnomelj 9 (dan prej 2), Metlika 3 (dan prej 1), Semič 0 (dan prej 3).

Število aktivnih primerov okužbe se je v Beli krajini povzpelo na 32: Črnomelj 17, Metlika 12, Semič 3.

Poklukar opozarja na resne razmere

O trenutnih epidemioloških razmerah in o ukrepih za obvladovanje okužb s covidom-19 pa prav ta trenutek poteka razprava tudi na Brdu pri Kranju, kjer poteka delovni sestanek predsednika vlade Janeza Janše s slovenskimi županjami in župani. Srečanja se je udeležil tudi zdravstveni minister Janez Poklukar. "Razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji so resne. Občutek varnosti, ki smo mu priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, ne prinaša varne jeseni," je izpostavil minister. Opozoril je, da novakoronavirusna različica ni prisotna samo v naši neposredni bližini, ampak je vedno bolj razširjena tudi v Sloveniji.

Neuradno je bilo ta teden potrjenih 70 primerov delta različice, kar je več kot prej v vseh sedmih tednih. Po besedah ministra je ta različica tudi 50-odstotno bolj nalezljiva.

Vir: STA, MMC, covid-19 sledilnik

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
56
68
78
83
91
21
23
24
26
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj