Na vsebino

Kos dvomilijonske pogače tudi za belokranjski občini

Ilegalni prebežniki na Metliškem. Foto: FB Stanje na cestah v Beli krajini
Ilegalni prebežniki na Metliškem. Foto: FB Stanje na cestah v Beli krajini

S Policijske uprave Novo mesto tudi danes poročajo o nedovoljenih prehodih državne meje na območju Bele krajine. Tako so policisti v Malem Nerajcu včeraj prijeli 15 državljanov Maroka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Vlada je sicer na včerajšnji seji za delno povračilo stroškov obmejnim občinam, v katerih poteka povečan nadzor državne meje (med njimi sta tudi občini Črnomelj in Metlika), v letošnjem letu zagotovila dva milijona evrov.

Povečan nadzor državne meje pomeni intenzivnejše izvajanje dejavnosti in ukrepov na podlagi zakona o nadzoru državne meje in zakonika o schengenskih mejah, kar zahteva povečano prisotnost policije na območju občin ob državni meji. Povečan nadzor državne meje na predlog ministrstva za notranje zadeve s sklepom ugotovi vlada, ki tudi odloči o višini sredstev za posamezno občino.

Med upravičene stroške sodijo stroški zaradi obnove in investicijskega vzdrževanja občinskih cest in javnih poti, ki so dodatno obremenjene zaradi povečanega nadzora državne meje, stroški osvetlitve občinskih cest in javnih poti ter drugi stroški, ki nastanejo občinam za zagotavljanje večje varnosti občanov in so posledica povečanega nadzora državne meje.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj