Na vsebino

KP Kolpa na noči raziskovalcev

Noč raziskovalcev je projekt iz programa Obzorje 2020, katerega cilj je predstaviti poklic in življenje znanstvenika. "Raziskovalci in znanstveniki v središču vsakdanjega življenja" je bil fokus vseh aktivnosti v okviru Evropske noči raziskovalcev 2015. Osrednji dogodek letošnje Noči raziskovalcev, ki je že četrta po vrsti, je bil v petek, 25. septembra 2015, na Novem trgu v Ljubljani. Spremljajoče aktivnosti pa so tekle še v Izoli, Planici in Novem mestu. Glavne teme sicer pestrega programa so bile: energija, ekologija, zdravje, informacijsko komunikacijske tehnologije.

Lani se je podoben dogodek odvil na več kot 600 lokacijah v 300 mestih po vsej Evropi, letos pa naj bi potekle aktivnosti na 1.200 lokacijah v 24 evropskih državah.

Projekt je namenjen širši javnosti, predvsem pa mladim in jim z različnimi aktivnostmi približati poklic raziskovalca in znanost na splošno.

Na povabilo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je Krajinski park Kolpa v sodelovanju z Zvezo društev rejcev drobnice Slovenije v Ljubljani predstavil znanost in raziskovalce v ovčereji. Najmlajši in tudi manj mladi so si ogledali in poskusili predelavo volne, izdelke in polizdelke iz ovčje volne, mleka in mesa. Preizkusili smo elektronsko označevanje živali in registre, se poskusili v pastirskih igrah in podobno.

Znanost je tudi v kmetijstvu in reji drobnice; to pa je (žal) presenetilo nekatere obiskovalce.

Vir: KP Kolpa

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj