Na vsebino

Kraljica metliške črnine
 vabi v cvetočo Belo krajino

»Odhod!« bo 23. aprila dopoldne na železniški postaji v Ljubljani zaklical postajenačelnik. In zažvižgal bo vlak v sončno nedeljo in popeljal 100 bralcev Slovenskih novic v cvetočo Belo krajino, domovino steljnikov, velikonočnih pisanic, cvetočih brez in žlahtne kapljice.

Kraljica metliške črnine Jana Štajdohar vabi bralce Slovenskih novic in vse ljudi dobrega srca, da se udeležijo izleta Z vlakom v Belo krajino. Z nakupom vozovnice za 20 evrov (s kuponom Slovenskih novic je cena s popustom za bralce in njihove spremljevalce 10 evrov na osebo) boste pomagali belokranjski družini, ki se je znašla na težki življenjski preizkušnji. Vozovnice lahko kupite na strani olaii.com, na bencinskih servisih OMV in v prodajalnah Trafika 3dva.

Se še spomnite iz osnovne ali srednje šole: »O devojka ti, ob oknu slone, si li čula ta vrisk plakajoč skozi noč.« Ni nam treba predolgo ugibati, to je pesem Z vlakom, ena najslavnejših stvaritev v slovenskem verzu, ki jo je napisal morda največji Belokranjec Oton Župančič ob svojem odhodu v tujino.

Celoten članek je na voljo naročnikom Slovenskih novic.

Vir: Slovenske novice

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj