Na vsebino

Kršiteljici iz Metlike zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so včeraj okoli 15. ure med kontrolo prometa v Birčni vasi ustavili voznico osebnega avtomobila Opel corsa, ki sprva ni upoštevala znakov, s katerimi so jo ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 53-letno večkratno kršiteljico cestno prometnih predpisov z območja Metlike. Voznica, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozila neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Zaradi številnih kršitev so ji izdali plačilni nalog, zasegli avtomobil in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Določila Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih, Zakona o pravilih v cestnem prometu, Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakona o nalezljivih boleznih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3520 evrov. To je že tretji avtomobil, ki so ga v letošnjem letu zasegli 53-letni kršiteljici. V vseh primerih je bilougotovljeno, da je vozila neregistrirana vozila in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so letos kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 428 vozil, kar je 17% več kot lani. V večini primerov so bili zasegi povezani z veljavnostjo vozniških dovoljenj, pogosto so bili kršitelji tudi pod vplivom alkohola.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj