Na vsebino

Kulturni in tehniški dan v 3. razredu

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine na temo Voda – od mita do arheologije smo v 3. razredu v ponedeljek izpeljali kulturni dan z naslovom Razredno lutkovno gledališče, v torek, 26. 9. 2017, pa tehniški dan z naslovom Izdelava akvarija.

Kulturni dan smo pričeli z branjem pripovedk, ki so povezane z našimi kraji. Učenci so spoznali naslednje zgodbe: Zakaj izvira reka Krupa izpod tako velike skale, Malenčan v mlinu, Zmaj, ki je delal točo ter Mlinar in povodni mož. Pripovedko Mlinar in povodni mož so učenci spoznali podrobneje. Učiteljici sta jo preoblikovali v dramsko besedilo. Učenci so si v skupinah razdelili vloge, izdelali lutke iz kartona in blaga, te pa so prilepili na paličice. Za lutkovno predstavo so pripravili tudi sceno – mlin. Sledila je priprava skupin na nastop. Ob zaključku dneva dejavnosti so učenci svoje lutkarske spretnosti predstavili sošolcem.

Tehniški dan se je začel s pogovorom o postopku izdelave akvarija in o pomenu vode za živa bitja. Najprej so učenci s tempera barvami pobarvali akvarij, nato pa samostojno izdelali živali in rastline iz barvnega papirja ter jih umestili v akvarij. Učenci so pri delu uživali zato, ker so ustvarjali po lastnih željah.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj