Na vsebino

Lojze Krakar

Knjižnica Črnomelj se pri svojem delu ukvarja tudi z domoznanskim delom. Pri tem posveča pozornost tudi ''domoznancem''.

Med drugimi je svoj pečat pustil tudi Lojze Krakar iz Semiča. Leta 2015, dvajset let po njegovi smrti, je knjižnica izdala brošuro, v Krajevni knjižnici v Semiču pa smo že pred leti postavili spominsko zbirko, kjer so zbrana njegova dela. Seveda, to zbirko tudi dopolnjujemo. Pred časom smo uspeli pridobiti prevod izbranih pesmi v srbski jezik. Zbirka ima naslov ''Veče lirike'' in je bila izdana 1963 v Kruševcu (Srbija). V knjižnici smo zasledili, da je knjiga na prodaj na določeni spletni strani v Srbiji in smo se povezali z antikvariatom ''Mala akademija'' iz Beograda, ki je knjigo odkupil in poskrbel za to, da nas je počakala.

In kako je knjiga priromala v knjižnico. Za to je poskrbela gospa Mira Trifkovič (nekdaj zaposlena tudi v Knjižnici Črnomelj ter nato v šolski knjižnici Srednje šole Črnomelj), ki je ob obisku Beograda knjigo prevzela in jo prinesla v knjižnico. Pa ne samo to, knjigo je plačala in jo podarila knjižnici. Za njeno pripravljenost in lepo gesto se ji zahvaljujemo.

Kaj več o Krakarju pa si lahko preberete tudi na spletnem portalu Kamra, kjer je Knjižnica Črnomelj pripravila obsežno bibliografijo Krakarjevih del ter objavila seznam prejetih nagrad.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj