Na vsebino

Mačkov pohod na Mirno goro

Tradicionalni Mačkov pohod je bil že bil že 23. Mačkov zato, da preženemo novoletnega mačka. Prvi pohod Planinskega društva (PD) Črnomelj v letu 2023 je potekal 2. januarja v lepem pomladnem vremenu. Temperatura na izhodišču je bila 9 stopinj, pri domu pa 12 stopinj Celzija.

Zbrali smo se na Vrčicah. Predsednik Darko je pozdravil udeležence in voščil vse dobro v novem letu. Janez je opisal obe poti in predstavil vodnike na njih.

Čez Blatnik je šla skupina 32 pohodnikov. Slabi dve uri vzpona sta minili v sproščenem tempu in prijetnem druženju.

Z Vrčic čez Škrilje se je odpravilo 16 pohodnikov. Sprva smo šli po cesti, pri kamnolomu pa zavili levo ter se po košenicah vzpeli proti Staremu Taboru. Nadaljevali smo mimo ʺgalerijʺ, s katerih je letos voda le curljala v tekoči obliki. Razgledi pod vrhom Škrilja na črmošnjiško dolino in na pol Slovenije so bili super. Po skupinski fotografiji na vrhu smo sestopili v dolino pri Škrilju in se po severni strani po vlakah in brezpotju povzpeli na vrh Mirne gore ter sestopili do planinskega doma. Pred njim in v notranjih prostorih je bilo veliko obiskovalcev, tudi konjeniki.

Jožica in pomočniki pa so spretno in hitro vse postregli.

Organizirano se je na pohod podalo 50 udeležencev iz PD Črnomelj, Metlika in Semič ter veliko iz drugih krajev. V lastni režiji pa še veliko več.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj