Na vsebino

Martinovanje v Vinski kleti Metlika

V soboto, 11. novembra, je Vinska klet Metlika v sodelovanju z Društvom vinogradnikov Metlika organizirala Martinovanje. Ob največjem vinskem prazniku so pripravili pestro dogajanje, ki se je pričelo ob 18. uri z ogledom največje belokranjske kleti in nadaljevalo s pokušino mladih vin, kjer seveda ni šlo brez belokranjske pogače in domačih narezkov.

Ponosni so, da poleg prizadevanj za pridelavo izjemnih vin skrbijo tudi za povezanost z lokalnimi društvi. Z željo po povezovanju se je tako zbralo lepo število članov Društva vinogradnikov Metlika, tako da so lahko obiskovalci, poleg vin Vinske kleti Metlika, poskusili tudi vina njihovih članov. Času primerno so največ pozornosti namenili mladim vinom, seveda pa so poskrbeli tudi za posebnosti starejših letnikov, kot so najbolj prestižna vina iz linije 1909 Vinske kleti Metlika.

Martinovo je praznik, posvečen novemu vinu in obdobju, ko se mošt spremeni v vino. Sobotni večer je tako popestril mlad nadobuden harmonikar Nik Škabar in gostje večera Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, ki so zapeli nekaj pesmi iz svojega železnega repertoarja ter goste navdušili z izjemnim vokalom.

Verjamemo, da so se obiskovalci imeli odlično in da je bilo vzdušje polno veselja ter uživanja ob spoznavanju bogate lokalne vinske kulture.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj