Na vsebino

Medgeneracijsko druženje v DSO Metlika

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja smo se odzvali na povabilo Doma starejših občanov Metlika. Naši Medvedki so se družili, peli in plesali s člani Folklorne skupine Lepa Anka iz Črnomlja ter varovanci doma. Zbrane je prijazno pozdravila Majda Žefran. Medvedki so se predstavili s plesoma Peričice in Abraham. Zapeli so še Fruške, jabuke, slive in Kekčevo pesem. Pod vodstvom Tadeja Finka se je predstavila folklorna skupina Lepa Anka. Skupaj so se tudi zavrteli in zapeli.

Na koncu pa je sledila še pogostitev. Hvala.

V vrtcu večkrat govorimo o sožitju generacij. Medse radi povabimo mlade in mlade po srcu, prav tako se radi odzovemo na povabila. Pomembno se nam zdi, da otrokom omogočamo povezovanje med generacijami ter jih učimo medgeneracijske solidarnosti in strpnosti. Različne oblike druženja nudijo možnosti za pridobivanje konkretnih izkušenj za sprejemanje medgeneracijskih razlik v družbi oz. njihovem okolju.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
46
57
69
79
84
92
2218
2310
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj