Na vsebino

Mednarodna video konferenca na temo Apiterapija za otroke

Od 22. do 24. oktobra je potekala mednarodna video konferenca na temo Apiterapija za otroke. Organizatorji konference so bili Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovala služba v čebelarstvu, Čebelarska zveza društev Maribor, Zavod za razvoj empatije in ustvarjalnosti ENEJA, apiterapevtska zveza Romunije Apiterapie ter mednarodna čebelarska organizacija Apimondia. Glavne teme konference so bile uporaba čebeljih pridelkov za otroke, ter izobraževanje s področja čebelarstva in apiterapije za otroke. Sodelovalo je 30 predavateljev iz dvanajstih držav (Slovenija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Indija, Kanada, Litva, Maroko, Nemčija, Romunija, Srbija, Turčija.

Na konferenci so sodelovali tudi predsednica komisije za apiterapijo pri Apimondiji dr. Cristina Mateescu (Romunija), predsednik komisije za tehnologijo in kakovost pri apimondiji Etienne Bruneau (Belgija), priznani pediater prof. Mamdouh Abdulrhman iz Egipta, prof. Badiaa Lyoussi (Morocco), prof. Janko Božič iz Slovenije in drugi.

Na mednarodni video konferenci je sodelovalo tudi Čebelarsko društvo Črnomelj. Predsednik društva g. Dušan Milinkovič je predstavil apiterapijo v VDC Črnomelj. Na vrtu bivalne enote črnomaljskega varstveno delovnega centra že vrsto let stoji čebelnjak, za katerega skrbijo tamkajšnji uporabniki, od letos pa je namenjen tudi apiterapiji. Z njo si lahko pomagamo pri številnih težavah, saj čebelji izdelki okrepijo organizem bolnega človeka in učinkovito dopolnjujejo standardne oblike zdravljenja.

Več si lahko ogledate tukaj:

Vir: Čebelarska zveza Slovenije

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj