Na vsebino

Mejne zadeve in tujci

Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto konec tega tedna prijeli 113 tujcev, ki so v državo vstopili na nezakonit način. V glavnem so bili prijeti posamezniki, v treh primerih pa malce večje skupine: Grič pri Dobličah 11 državljanov Bangladeša, Tanča gora 16 državljanov Bangladeša in Ručetna vas 11 državljanov Bangladeša in 34 državljanov Pakistana.

V skupinah po 9 so jih prijeli še v Kočevskih Poljanah in Črmošnjicah (na območju policijske postaje Črnomelj). Tujci so bili prijeti še na območjih Podhoste, Dolenjih Radencev, Jerneje vasi, Črnomlja, Župelevca, Srednje vasi, Škrjanč in Tribuč. Prevladujejo državljani Pakistana (55) ter Bangladeša (42). Ostali so državljani Maroka, Afganistana in Irana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V noči iz nedelje na ponedeljek, nekaj po polnoči, so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave (ki izvajajo naloge na območju celotne Slovenije, med vikendom pa so pomagali pri nadzoru državne meje tudi na območju novomeške uprave) javili operativno-komunikacijskemu centru, da se peljejo za sumljivim vozilom italijanskih tablic, ki na sireno in modro luč noče ustaviti. Vozilo je divjalo od Kočevskih Poljan proti Novemu mestu. V Straži so jih pričakali policisti Dolenjskih Toplic s »stingerjem« - bodičasti trak za prisilno ustavljanje vozil. Voznik je prevozil bodičasti trak, pnevmatike so se izpraznile in je moral ustaviti. Voznik in potniki so se razbežali. Policistom specializirane enote in Dolenjskih Toplic so na pomoč prišli še policisti iz Novega mesta. V nekaj minutah so prijeli devet tujcev, državljanov Pakistana, ki so v Slovenijo prišli nezakonito, ter 36-letnega državljana Pakistana, ki je vozil avtomobil italijanskih tablic. Slednjega so pridržali, v delo pa so se vključili kriminalisti, ki bodo osumljenca kazensko ovadili zaradi pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj