Na vsebino

Metliška Beti pozitivno ob polletju

Podjetje Beti d.d. je eden vodilnih evropskih proizvajalcev barvane poliamidne preje. Več kot 90% prodaje ustvari v izvozu in sicer na trgih od ZDA, EU, do Rusije in Bližnjega vzhoda. Podjetje zaposluje več kot 150 ljudi in je med večjimi delodajalci v Beli krajini.

V Beti d.d. želijo z odzivnostjo in visokimi standardi kakovosti svojim poslovnim partnerjem ponuditi vrhunski servis ter skrbeti za njihovo zadovoljstvo. S kontinuiranim razvojem novih barvanih prej krepijo prepoznavnost blagovne znamke in postajajo razvojni dobavitelj vodilnih proizvajalcev tekstilnih izdelkov.

Betini procesi temeljijo na standardu ISO 9001, ki še dodatno podpira strokovnost in kakovost. Odnose znotraj podjetja in navzven gradijo na partnerstvu in zaupanju. Hitrim spremembam na trgu se prilagajajo s fleksibilnostjo in kreativnostjo, ki ju spodbujajo z vlaganjem v razvoj in izobraževanja zaposlenih.

Metliška Beti je od leta 2013 v prisilni poravnavi in prestrukturiranju, je v prvem polletju letos beležila 330.000 evrov dobička iz poslovanja (EBIT) in 560.000 evrov izida pred amortizacijo (EBITDA), poroča Slovenska tiskovna agencija.

Po podatkih uprave, navedenih v zadnjem četrtletnem poročilu o izvajanju ukrepov finančnega prestrukturiranja, je Beti od začetka aprila do konca junija dosegla dobrih 2,56 milijona evrov prihodka in s tem svoje načrte dosegla nekaj manj kot 88-odst. Pri tem je ustvarila dobrih 61.000 evrov dobička, kar je dobra polovica manj od načrtovanega. V prvem četrtletju je beti načrt realizacije sicer presegla za dobrih 11 odst..

Glavna izvršna direktorica Beti Maja Čibej je za STA povedala, da v družbi, ki je še leta 2013 poslovala z izgubo, letos pričakujejo 10,4 milijona evrov prodaje, kar bi bilo za desetino več kot lani, dobiček pa na ravni lanskega.

Glede zadolženosti podjetja je pojasnila, da so z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je predlani prevzela vse njihove bančne obveznosti, lani podpisali sporazum o ureditvi kreditnih razmerij. Posojila sicer vračajo tekoče in skladno z dogovori, vsem upnikom iz prisilne poravnave pa so ponudili možnost predčasnega poplačila in jih tako januarja letos poplačali 89 odstotkov. To predčasno poplačilo, ki so ga izvedli z diskontom, je pozitivno vplivalo na poslovanje prvega četrtletja, marca pa so s podjetjem Konfekcija Julija podpisali licenčno pogodbo o oživitvi blagovne znamke Beti za spodnje perilo in spalni program.

Vir: Beti, STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj