Na vsebino

Miklavžev pohod Planinskega društva Črnomelj

Letošnjega Miklavževega pohoda Planinskega društva Črnomelj se je 3. decembra udeležilo 26 pohodnikov. Tokratni cilj je bila cerkev svetega Jakoba v vasi Naklo.

Navkljub slabši vremenski napovedi smo se prebudili v pravljično zimsko jutro. Z železniške postaje v Črnomlju smo se odpravili mimo Čardaka do obvoznice in po rahlo zasneženi in prehodni poti do Talčjega Vrha. Le nekaj padlih dreves je ponudilo gibalni izziv premagovanja naravnih ovir. Vsi mlajši pohodniki so bili zelo dobro opremljeni za snežne razmere in so neizmerno uživali v zimskih radostih. Poslednja vzpona sta ponudila še večji gibalni izziv v višji snežni odeji, a tudi sladko presenečenje pri cerkvi. Očitno so bili otroci zelo pridni, saj je bila vreča velika in polna dobrot.

Da so otroci igrivi, radoživi, so dokazali tudi na poti nazaj. Domov se jim ni mudilo, saj so uživali v družbi sovrstnikov v naravi. Zahvaljujem se tudi staršem, ki so otroke vzpodbujali in jih motivirali za nedeljski pohod.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj