Na vsebino

Mini pravljični koncert za knjižne moljčke in ostale otroke

V četrtek, 11. aprila 2024, smo z mini koncertom z glasbeno skupino za otroke MI3jeee!, v Kulturnem centru Semič zaključili srečanja v bralnem klubu Knjižni moljček in Petkove bralne čajanka za šolsko leto 2023/2024.

Prireditev je organizirala Knjižnica Črnomelj v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič in ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič, ki sofinancirata bralni projekt že vrsto let.

Šolsko leto 2023/2024 je bilo uspešno. Na naših mesečnih srečanjih v Knjižnici Črnomelj, v Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici smo se družili z različnimi pravljicami, se igrali, peli, plesali in likovno ustvarjali. Starši smo prisluhnili tudi navdihujočemu predavanju zdravnice in predavateljice na področju psihologije in psihoterapije dr. Sanele Banović.

Na zaključno prireditev so bili povabljeni vsi knjižni moljčki (47 otrok), ki so v štirih skupinah obiskovali mesečna pravljična srečanja. Podelili smo 34 priznanj knjižnim moljčkom, ki so sodelovali v projektu Tudi doma beremo in ustvarjamo! in doma skupaj s starši prebrali pet pravljic, nato narisali pet risbic in si tako pridobili naziv NAJ-MOLJČEK. Vsak knjižni moljček je prejel še kuponček presenečenja in kuponček za kepico sladoleda v slaščičarni Pri Neđotu v Semiču. Prav tako je priznanja in kupončke prejelo pet otrok, ki so redno obiskovali Petkove bralne čajanke. Presenečenje je bilo v obliki lesenega obeska, na katerem je upodobljen knjižni moljček. Novo podobo knjižnega moljčka je oblikovala Tjaša Miketič, obeske pa je izdelala Nevenka Adlešič iz podjetja Vireo.

V nadaljevanju smo prisluhnili mini glasbenemu koncertu za otroke. Glasbeniki Klaudija Jaketič, Robert Strmec in Darko Kočevar so čisto sveža glasbena skupina z imenom MI3jeee! Njihov prvi nastop je bil v Knjižnici Črnomelj, lansko leto oktobra, na zaključku Pikine bralne značke. Takrat so navdušili občinstvo s kvalitetno glasbo Klaudije Jaketič, ki je uglasbila imenitnima besedila pesnika Otona Župančiča. V njihovi zbirki pesmi najdemo tudi Darkove avtorske pesmi in priljubljene otroške pesmi, ki jih rade prepevajo nove in nove generacije otrok. Program sva povezovali knjižničarki Jožica in Breda.

Zahvaljujemo se Kulturnemu centru Semič za lep ambient, Iztoku za tehnično pomoč in izvrstno ozvočenje, Vinku Papežu za snemanje dogodka, Urošu Novini za čudovite fotografije in slaščičarju Neđotu za odličen sladoled.

V septembru 2024 bo v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič ponovno potekal vpis v Bralni klub knjižni moljček (od 3 do 7 let) in v Petkove bralne čajanke (od 7 do 12 let) za šolsko leto 2024/2025. Prijazno vabljeni k vpisu!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj