Na vsebino

Minister Poklukar o nezakonitih prehodih državne meje

V konferenčni dvorani Obrtnega doma Črnomelj je včeraj potekal sestanek z ministrom za notranje zadeve gospodom Boštjanom Poklukarjem ter predstavniki Policije na temo nezakonitih prehodov državne meje ob Kolpi oziroma tekoče seznanitve o migrantski tematiki vezano na odprte zadeve na lokalni ravni. Minister je s svojo ekipo in predstavniki Policije pojasnil trenutno stanje ter odgovoril na vprašanja prisotnih.

Županja občine Črnomelj, gospa Mojca Čemas Stjepanovič je pristojnim iz ministrstva tudi sama zastavila osnovna vprašanja, ki so se pojavila med ljudmi. Beseda je tekla o odstranitvi smeti, o stroških intervencij povezanih z utopljenci, o izvrševanju kaznivih dejanj s strani migrantov ter o tehničnih ovirah. Po informacijah pridobljenih na sestanku policija obvladuje trenutno situacijo.

Poleg ministra so na sestanku bili še državna sekretarka Natalija Jereb Kovač, generalni direktor Direktorata za Policijo in druge varnostne naloge mag. Lado Bradač, namestnica generalnega direktorja Policije mag. Tatjana Bobnar, generalna direktorica Direktorata za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo Nina Gregori, direktor Uprave uniformirane policije Janez Rupnik, vodja Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije Melita Močnik, pomočnik direktorja Policijske uprave Novo mesto gospod Andrej Zbašnik, vodja Oddelka za mejo in tujce v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Novo mesto Anton Štubljar in komandir Policijske posta Črnomelj Boris Korasa. Prav tako sta bila na sestanku prisotna župan občine Metlika Darko Zevnik in županja občine Semič Polona Kambič.

Na sestanek so bili vabljeni predstavniki Krajevnih skupnosti na območju Občine Črnomelj, predsedniki političnih strank v Občinskem svetu Občine Črnomelj in vodje svetniških skupin, nosilci turističnih dejavnosti na območju reke Kolpe ter predstavniki Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini.

RTV Slovenije je o dogodku poročal tako: TUKAJ.

POP TV je iz Črnomlja poročal celo v živo: TUKAJ.

V časniku Delo so tudi poročali o obisku ministra v Črnomlju: TUKAJ.

Vir: Občina Črnomelj, RTV SLO, POP TV, Delo

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2110
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj