Na vsebino

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič na delovnem obisku v Beli krajini

"Minister Gašperšič je bil danes na delovnem obisku najprej na Dolenjskem, obisk je nadaljeval v Občini Metlika, kjer se je srečal z županom Darkom Zevnikom. Skupaj sta si ogledala ureditev avtobusnih postajališč, sanacijo opornega zidu v Jugorju in ureditev avtobusne postaje v Bušinji vasi.

Z županjo Občine Črnomelj Mojco Čemas Stjepanovič so pogovori potekali o infrastrukturnih projektih, ki so v fazi dokončanja in v pripravi. Minister si je ogledal odseka ceste Podzemelj-Črnomelj, kjer je bila konec lanskega leta izvedena preplastitev.

Na Občini Črnomelj je minister dr. Gašperšič nadaljeval delovne pogovore z županjo Občine Črnomelj Mojco Čemas Stjepanovič, županjo Občine Semič Polona Kambič in županom Občine Metlika Darkom Zevnikom na temo južnega dela tretje razvojne osi in ostalih infrastrukturnih projektov. Dogovorili so se, da bo oblikovan odbor za spremljanje izgradnje južnega dela tretje razvojne osi, v katerem bodo predstavniki občin, lokalnih skupnosti, gospodarstva, ministrstva, DRSI in DARS.

Obisk Bele krajine je minister zaključil na mejnem prehodu Vinica, kjer si je skupaj z državnim sekretarjem na Ministrstvu za notranje zadeve Andrejem Špengo in županjo Črnomlja ogledal možne rešitve mejnega prehoda Vinica. Možna rešitev je dodatni pas za tovorna vozila za mejo."

Zanimivo, da si je minister ogledal odsek ceste, kjer je bila že izvedena preplastitev. Mogoče bi bilo bolje, da so ga lokalni veljaki peljali na odseke, ki obnovo potrebujejo, vendar, to bi ministru verjetno vzelo preveč časa. V času obiska ministra na črnomalsjki občini pa nas je poklical občan in nam postavil samo eno vprašanje: "Ali prometna ureditev v Črnomlju za ministra in njegovo ekipo ne velja? Zakaj na armaturi "svojega" vozila nima parkirnega listka?" Ja, dragi občan, tudi zato je minister!

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo, Odnosi z javnostmi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj