Na vsebino

Minister za notranje zadeve danes v Črnomlju

Skupaj z generalno direktorico policije in sodelavci je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar danes obiskal Občino Črnomelj. Sestal se je z županom občine Črnomelj Andrejem Kavškom, si ogledal razmere na terenu in se srečal ter poklepetal z občani, policistkami, policisti in pripadniki slovenske vojske.

Na seji občinskega sveta je skupaj s svojo ekipo predstavil trenutno situacijo na področju migracij, odgovarjali so tudi na vprašanja občinskih svetnic in svetnikov.

V izjavi za medije je minister povedal, da je policija uspešna tudi pri odkrivanju tihotapcev ljudi in da so jih na ozemlju celotne države letos prijeli 120. Večina jih je bila tujih državljanov, je dodal.

Ob tamkajšnji meji s Hrvaško je napovedal še dodatne začasne tehnične ovire, kot je panelna ograja, in dodal, da se številno nedovoljenih prehodov južne državne meje letos krepi. Do zadnjega konca tedna je bilo teh približno 1.200, medtem ko jih je bilo do konca maja lani nekaj manj kot 1.050.

Nadaljeval je, da policija več kot polovico nezakonitih prebežnikov sicer vrne Hrvaški in da svoje ukrepe prilagaja stanju, taktiki in metodiki dela vzdolž celotne meje. Če pa bo presodila, da bi vojski, ki sodeluje pri varovanju meje, podelili policijska pooblastila, bo kot minister vladi in DZ-ju to tudi takoj predlagal. Za zdaj sicer za kaj takega ni potrebe, je še dodal.

Na kratko o današnjem dogodku RTV Slovenija: TUKAJ.

Na portalu 24ur so o dogodku poročali sledeče: TUKAJ.

Vir: MNZ, RTV SLO, 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj