Na vsebino

Mlada klarinetistka Neža Žalec prejela 2. nagrado in zlato priznanje

Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev je največje glasbeno tekmovanje na Slovenskem, z najdaljšim stažem med nacionalnimi tekmovanji, saj je letos potekalo že oseminštiridesetič. Vsako leto pod okriljem Zveze slovenskih glasbenih šol poteka tekmovanje TEMSIG, na katerem se predstavijo najboljši mladi slovenski glasbeniki v starostnih kategorijah od 11 do 25 let. Letos so se tekmovalci umetniško izražali na klavirju, flavti, saksofonu, oboi, fagotu, diatonični harmoniki, petju, komornih skupinah s trobili in klarinetu. Tekmovanje slednjega je potekalo včeraj v Glasbeni šoli Kranj.

Klarinetistka Glasbene šole Črnomelj, Neža Žalec, si je v kategoriji 1C (letniki 2004, 2005), z odličnim nastopom priigrala 96,67 pik, 2. nagrado in zlato plaketo, kar je resnično odličen rezultat. Nežo je na klavirju spremljal korepetitor Andrej Kunič, njena mentorica je profesorica Katja Draginc. Ocenjevalci na tekmovanju so bili priznani klarinetisti v sestavi, predsednik Slavko Goričar ter člana Branko Trifkovič in Borut Vatovec.

Iskrene čestitke Neži, korepetitorju Andreju Kuniču in mentorici Katji Draginc!

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj