Na vsebino

Mladen Sedlar med naj prostovoljci leta

Mladen Sedlar, foto: Slovenska filantropija
Mladen Sedlar, foto: Slovenska filantropija

Mladinski svet Slovenije (MSS) je že devetnajsto leto zapored podelil priznanja za natečaj Prostovoljec leta 2020, ki je postal praznik prostovoljstva v Sloveniji, zasnovan za njegovo nadgradnjo in promocijo. Zaključna prireditev je potekala v Kongresnem centru Brdo, gostil pa jo je dolgoletni častni pokrovitelj natečaja, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor .

Za koledarsko leto 2020 so bili nazivi Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah, Naj mladinski voditelj, Naj mladinski projekt in Naj prostovoljski projekt.

Za Naj prostovoljca v starostni skupini 30 ali več let je bil izbran Mladen Sedlar, prostovoljec Slovenske filantropije v Hiši Sadeži družbe Črnomelj. Mladen je ključen v projekt Viški hrane – hrano ljudem, ne smetem. V letu 2020 je v času epidemije s svojim kolesom pričel z dostavljanjem hrane na dom uporabnikom, ki niso bili mobilni ali pa so zaradi strahu pred okužbo kot rizične osebe raje ostajali doma. Opravljal je nakupe, dostavljal zdravila iz lekarne ali pa se odpravil na opravke na pošto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj