Na vsebino

Mladi planinci na kostanjevem pikniku na Mirni gori

Pohod smo mladi člani Planinskega društva Črnomelj začeli v petek, 15. oktobra, popoldan na Blatniku, se razdelili v dve skupini in mimo Škrilja pripešačili do planinskega doma na Mirni gori. Med potjo smo si privoščili dosti počitkov, saj je bilo vreme lepo, čeprav ne ravno toplo. Na Škrilju smo si nadeli čelne svetilke, da smo lažje premagovali pot v temi. Ko smo prišli do doma na Mirni gori, se nam je prilegel čaj. Janez je spekel kostanj, kasneje še hrenovke, a najbolj smo se vsi veselili palačink.

Po večerji smo se družili v sobah, kartali, si pripovedovali zgodbice. Od navdušenja nad prenočevanjem smo komaj zaspali. Vodniki so nam morali še nekajkrat ugasniti luči, utrujenost pa nas je vseeno kmalu premagala in smo sladko zaspali.

Zjutraj se nam je prikazal lep razgled na okoliške hribe, najbolj viden je bil Klek. Pospravili smo sobe in v jedilnici nas je čakal samopostrežni zajtrk. Oskrbnica Jožica in kuharica Tončka sta nas presenetili s polno mizo dobrot. Dobro smo se podprli, potem smo izpolnili dnevnike mladega planinca, se vpisali v vpisno knjigo, se igrali pred domom in si ogledali Belo krajino s stolpa.

Po skupinskem fotografiranju smo sestopili po poti vzpona prejšnjega dneva, uživali v jesenskih barvah gozda, se učili prepoznavati drevesa in se na koncu veselili srečanja s starši.

Letos je bil velik interes za prenočevanje, zato smo se odločili, da ga prihodnji teden še enkrat organiziramo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj